راحت ترین راه مهاجرت به آمریکا
در ابتدا باید مقدمه مهاجرت به آمریکا را بدانید: کشور آمریکا که آن را با نام سرزمین فرصتها میشناسند، برای سالهای زیاد و متمادی به عنوان مقصد اصلی مهاجرت در جهان معروف گردید، تا اینکه در سالهای اخیر به دلیل سیاستهای ضدمهاجری، این روند به شدت افت کرد و کاهش یافت. این کشور همچنان به عنوان مهمترین مقصد مهاجرت تحصیلی در جهان است که برخی از مهمترین دانشگاههای جهان را در خود دارد. مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان در سالهای اخیر بسیار سخت شده بود و در حال حاضر بهترین و راحت ترین راه مهاجرت به آن از طریق ویزای تحصیلی و لاتاری است. برخی از دیگر از این راه ها را ذکر می کنیم:
مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج کردن
افرادی که قصد ازدواج با یکی از شهروندان آمریکا و یا دارندگان گرین کارت را دارند، میتوانند به راحتی ابتدا از طریق ویزای K-1 وارد امریکا شده و در طول مدت 90 روز ازدواج رسمی نمایند. پس از ازدواج همسر آمریکایی یا دارنده اقامت دائم میتواند به عنوان اسپانسر و حامی خود را به سفارت معرفی کنند و این زوج میتوانند پس از تکمیل فرم دادخواست برای اتباع خارجی l-130 ، آن را به اداره شهروندی و مهاجرت آمریکا ارائه دهند. سپس اداره مهاجرت بسته به اینکه شخص مورد نظر در حال زندگی در آمریکا و یا خارج از آن باشد، روند حقوقی بسیار متفاوتی برای بررسی پرونده آنها در پیش می گیرد. فرآیند مهاجرت به آمریکا از طریق درخواست گرین کارت برای همسر ممکن است 6 ماه یا بیشتر طول بکشد و نیازمند انجام مصاحبه برای اثبات واقعی بودن ازدواج بوده است.
مهاجرت به آمریکا از طریق تولد
کشور آمریکا یکی از معدود کشورها است که همچنان از قانون خاک برای اعطا تابعیت کامل پیروی میکند. به عبارت بهتر در صورتی که فردی در خاک آمریکا (شامل کشتی و یا هواپیمایی که داخل مرز جغرافیایی این کشور باشد، نیز میشود) به دنیا بیاید، میتواند صرف نظر از وضعیت تابعیت والدینش، تابعیت آمریکا را نیز کسب کند و داشته باشد. لازم به ذکر بوده است که مهاجرت به آمریکا از این طریق برای والدین زیاد مناسب نیست، زیرا فرزند تنها پس از 21 سالگی میتواند برای گرین کارت والدین خود درخواست کند. همچنین تمامی هزینههای درمانی و زایمان نیز شامل بیمه نشده و متقاضیان باید آن را بپردازند که به همراه هزینه درخواست ویزای تولد حدود 140000 دلار آمریکا است.
مهاجرت به آمریکا از راه تحصیل
مهاجرت تحصیلی یکی از رایجترین و سادهترین روشهای مهاجرت به آمریکا برای ایرانیان شناخته است. متقاضیان برای تحصیل در آمریکا باید ویزای دانشجویی آن را که در دستههای M و F قرار ذارند، دریافت کنند. این ویزا همراه با مصاحبه بوده و متقاضیان باید بتوانند دلایل و اهداف خود را از تحصیل در این کشور به صورت بسیار واضح و صادقانه بیان کنند. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در آمریکا رواج بسیار زیادی داشته و دانشجویان زیادی سالانه از طریق اخذ پذیرش در آنها به آمریکا مهاجرت مینمایند. آمریکا به عنوان کشوری با بیشترین میزان دانشگاههای برتر، مکان بسیار رویایی و ایدهال برای ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات می باشد. طول دوره دکتری در این کشور بیشتر از کشورهای اروپایی و حدود 5-6 سال بوذه است. از طرف دیگر فارغالتحصیلان دکتری شانس بسیار بالایی برای کار در موسسات پژوهشی و دانشگاهها در سراسر جهان را دارند. همچنین مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل راه بسیار راحت و مناسبی برای اخذ گرین کارت این کشور پس از چند سال تحصیل و کار شناخته شده است.
مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری
هرساله در ماه اکتبر کشور آمریکا سامانه ثبتنام لاتاری گشوده می شود و به 55 هزار نفر گرین کارت آمریکا را اعطا شذه و هدیه می گردد، این ویزا که با نام ویزای DV نیز شناخته شده است، به منظور افزایش سیاست تنوع قومی در این کشور طراحی گردیده است و هر کشور دارای سهمیه مشخصی بوده است. سهمیه ایران در این ویزا 3500 نفر بوده که پس از برنده شدن باید برای مصاحبه به سفارت آمریکا در یکی از کشورهای همسایه مراجعه نمایند. افراد بالای 18 سال با در دست داشتن یک پاسپورت بسیار معتبر، یک قطعه عکس پرسنلی و مدرک دیپلم میتوانند در لاتاری ثبتنام کنند و شانس خود را برای بردن در آن امتحان نمایند، سیستم لاتاری بر اساس قرعهکشی و به صورت کاملا تصادفی بوده است و برندگان میتوانند همراه با خانواده خود به این کشور مهاجرت نمایند. مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری به دلیل نداشتن هیچ پیششرطی چون دانش زبانی و یا سرمایه در میان مردم جهان محبوبیت بسیار زیادی را از آن خود کرده است و سالانه میلیونها نفر در آن ثبتنام می نمایند.
مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای خانوادگی
اعضای خانواده شهروندان آمریکایی و یا دارندگان گرین کارت میتوانند از طریق انواع ویزای خانوادگی این کشور مهاجر پذیر برای مهاجرت به آمریکا اقدامی اساسی کنند. در فهرست زیر میتوانید نام انواع ویزای خانوادگی این کشور و مشمولان آن را نگاه کنید:
- ویزای IR2 برای فرزندان زیر 21 سال مجرد که والدین آنها شهروند آمریکا باشند.
- ویزای F2B برای فرزندان زیر 21 مجرد که والدین آنها هر دو گرین کارت آمریکا را مشول می شوند.
- ویزای F1 برای فرزندان بالای 21 سال مجرد که والدین آنها شهروند آمریکایی باشد.
- ویزای F3 برای فرزندانی متاهلی که والدین آنها شهروند آمریکایی را داشته باشند.
- ویزای F4 برای خواهران و برادران شهروندان آمریکایی
- ویزای IR5 برای والدینی که فرزندان آنها شهروند آمریکا هستند.
- ویزای F2-A برای همسران افرادی که گرین کارت آمریکا دارند.
مختصری درباره ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده آمریکا کشوری در شمال قاره آمریکا، که از 50 ایالت تشکیل شده است و سومین کشور جهان از نظر جمعیت می باشد. پایتخت این کشور واشنگتن دی سی و پرجمعیتترین شهر آن نیویورک بوده است. شما برای سفر یا مهاجرت به این کشور نیاز به اخذ ویزای آمریکا داشته و برای اخذ ویزای آمریکا، باید ابتدا وقت سفارت بصورت آنلاین را بگیریذ و سپس به سفارت این کشور در یکی از کشورهای همسایه (به دلیل عدم فعالیت سفارت آمریکا در ایران) برای انجام اموری مانند مصاحبه، ارائه مدارک، بیومتریک و… سفر کنید.
مهاجرت به آمریکا تاریخچهای بسیار طولانی را در بردارد ، در واقع تا به حال بیش از 50 میلیون نفر از سراسر جهان به این کشور مهاجر پذیر مهاجرت کردهاند. از نخستین مهاجران اروپایی در قرن هفدهم تا به امروز، ایالات متحده یکی از اصلیترین مقصدهای مهاجرت در جهان شهرت گرفته است. در واقع به استثنای جمعیت اندکی از بومیان آمریکایی، بدنه اصلی جمعیت این کشور از مهاجران و فرزندان آنها تشکیل شده است. در حال حاضر حدود 20% از جمعیت مهاجر جهان در ایالات متحده آمریکا ساکن هستند.
این جریان مهاجرتی گستردهای و زیاد به باور بسیاری از افراد موجب ظهور مشکلات مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در کشور آمریکا شد. مشکلاتی چون افزایش نرخ بیکاری، جرم و جنایت، مسکن، تغییر الگوی رایدهندگان و کمرنگ شدن انسجام ملی باعث شده است تا دولت آمریکا سیاستهای بسیار سختگیرانهتری را نسبت به مهاجران در پیش بگیرد. اگرچه مطالعات بسیار متعددی تا به حال نشان دادهاند که ورود مهاجران به این کشور تاثیری بسیار مثبت در اقتصاد آن گذاشته است و در واقع نرخ جرم و جنایت در میان مهاجران کمتر از مردم آمریکا نیز شده است.
تاریخچه مهاجرت به آمریکا
انگلیسیها نخستین گروهی بودند که مهاجرت به آمریکا را آغاز کردند، در قرن شانزدهم حدود 400 هزار نفر از انگلستان به قاره آمریکا رفته و نیمی از آنها در آنجا برای همیشه ساکن شدند. با آغاز قرن هجدهم دیگر کشورهای اروپایی نیز به آمریکا سفر کردند و با افزایش جمعیت در نهایت در سال 1776 کشور آمریکا به طور رسمی از انگلستان استقلال یافت. در قرن هجدهم آمار مهاجرت آسیاییها و آفریقاییها به قاره آمریکا افزایش یافت و همین موضوع موجب شد که در ابتدا قوانینی برای مقابله با ورود افراد غیر سفیدپوست اعمال کنند که برخی از آنها تا قرن نوزدهم نیز ادامه پیدا کرد.
با آغاز قرن بیستم جمعیت مهاجران به آمریکا رشدی بسیار شگفتانگیزی را داشته است و تا پایان سال 1920 بیش از 13 میلیون مهاجر در این کشور اقامت گرفته اند. پس از پایان جنگ جهانی، مهاجرت به آمریکا در میان اروپاییها و اقمار شوروی سابق به شدت فزایش یافت و تنها در فاصله سالهای 2000-2010 حدود 14 میلیون نفر به این کشور مهاجرت کردند. با آغاز ریاست جمهوری دونالد ترامپ، محدودیتهای علیه ورود شهروندان کشورهای مسلمان مانند ایران شدت گرفت و آمار مهاجرت به آمریکا را به شدت کاهش داده است.
مزیتهای مهاجرت به آمریکا را ذکر کنید:
- کشوری پهناور و انگلیسی زبان می باشد.
- از ابتدا برترین سیستمهای آموزشی در جهان بوده است.
- فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری بسیار زیادی را دارد.
- زیرساخت اقتصادی قوی و باثبات را در بر دارد.
- برخورداری از تکنولوژیهای روز دنیا، هرآنچه بخواهید را فراهم آورده است.
روشهای مهاجرت ایرانیان به آمریکا چیست؟
- مهاجرت تحصیلی
- مهاجرت کاری
- مهاجرت از طریق ازدواج
- مهاجرت از طریق تولد
- پناهندگی
- مهاجرت نخبگان
- مهاجرت سرمایهگذاری
- مهاجرت به آمریکا از طریق لاتاری
- مهاجرت به آمریکا از طریق ویزای خانوادگی